Jätä fileeseen nahka. Poista ruodot pinseteillä. Nosta filee tai fileet, jos tuoresuolaat kaksi fileetä, kaksinkertaisen voipaperin päälle. Sekoita keskenään merisuola (jos se on hyvin karkeaa rouhi vähän pienemmäksi), sokeri ja rouhittu pippuri. Ripottele seos tasaisesti kalan pinnalle. Levitä päälle tilli.
Jos tuoresuolaat kaksi fileetä, aseta toinen filee päälle nahkapuoli ylöspäin. Kietaise filee tai fileet tiukasti voipaperiin ja sujauta paketti muovipussiin. Anna suolaantua 1-2 päivää kylmässä (+1 - +4 astetta). Käännä paketti välillä, niin kala suolaantuu tasaisemmin. Kevyt paino paketin päällä jouduttaa suolaantumista.
Poista fileiden pinnalta tillit ja pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Rouhi päälle vähän uutta pippuria ja ripottele pinnalle tuoretta tilliä.
Kalapiikki tai sen puutteessa haarukka on hyvä apuväline, kun leikkaat kalaa.