Kytke uuni lämpenemään 180 asteeseen. Leikkaa tomaateista terävällä veitsellä kannat ja koverra pikku lusikalla siemenmassa sekä osa hedelmälihasta. Kumoa tomaatit keittiöpaperille valumaan.
Hienonna persilja, basilika ja valkosipuli työlaudalla, siirrä kulhoon. Leikkaa leivästä reunat ja murenna sisus kulhoon yrttien joukkoon.Lisää oliiviöljy, suolaa ja pippuria. Sekoita muruseos hyvin, täytä sillä tomaatit ja nosta uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 8-10 minuuttia. Tarjoa vaikkapa paahdetun maalaisleivän ja vihreän salaatin kanssa.
Voit nauttia täytätyt tomaatit myös kuumentamattomina. Anna niiden maustua jonkin aikaa täytettyinä, huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Täytetyt tomaatit sopivat myös liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi.