Nosta lohen pala sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 180-200 asteessa 25-35 minuuttia. Silloin lohi on selkäpuolelta (paksummasta kohdasta) mehevää ja vähän läpikuultavaa. Jos haluat lohesta täysin kypsää, anna sen olla uunissa 5 min pidempään. Lisää lohen pinnalle tuoretta tilliä ja rouhaise vähän pippuria ennen pöytään nostamista.
Nauti uunilohi esim. keitettyjen perunoiden, höyrytettyjen kasvisten, esim. parsakaalin ja kantarellikastikkeen kera.
Kylmänä uunilohi sopii hyvin salaattiin, leivän päälle ja evääksi. Vastaavalla tavalla voit valmistaa uunikirjolohta. Sen kypsymisaika on noin 5 minuuttia lyhyempi, koska filee on ohuempi.