Ladataan... Ladataan...

Valkosipulikatkaravut

Valmistusaineet 2:lle
180 g Katkarapu
2 kynsi Valkosipuli
9 tl Oliiviöljy
0.3 tl Mustapippuri
1 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Anna katkarapujen sulaa viileässä. Valuta syntynyt neste pois ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Kaada öljy pieneen kasariin ja kuumenna. Lisää valkosipuliviipaleet ja anna paistua hetken aikaa ja maustaa öljy. Lisää katkaravut, pyöräytä sekaisin ja lisää lämpöä. Kuumenna hetki ja vain sen verran että katkaravut maustuvat ja kuumenevat. Katkaravut kutistuvat olemattomiksi ja sitkistyvät, jos kypsennät niitä liian pitkään.

Jaa kuumat herkut kahdelle lautaselle tai pieneen astiaan, ripottele pinnalle vähän persiljaa.

Vinkki

Nauti heti leivän kera. Katkakarapuja on paras valmistaa vain n. 200 g kerrallaan, silloin ne onnistuvat parhaiten. Tee vaikka useampi annos kerrallaan tai käytä esim. isoa paistokasaria 4-6 annoksen tekemiseen.

Yksi annos sisältää 248 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":190,"alcohol":0,"protein":53,"carbohydrates":5},"weight":{"fat":21.27,"alcohol":0,"protein":13.28,"carbohydrates":1.33,"saturated_fat":3.02,"sugar":0.06,"fibre":0.23,"salt":0.34},"percent_raw":{"fat":0.766154970284589,"alcohol":0,"protein":0.2126178210126404,"carbohydrates":0.0212272087027706},"percent":{"fat":77,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":2},"total":{"kcal":248,"weight":39.53,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":115.18},"item_type":"recipe","recipe_id":1024172,"servings":2}}

 
Sulje