Ladataan... Ladataan...

Valkosipulikeitto

Valmistusaineet 4:lle
200 g Peruna, kuorittu
12 kynsi Valkosipuli
100 g Sipuli
50 g Juuriselleri, selleri
1 kpl Laakerinlehti
1 rkl Rypsiöljy
1 kpl Kanaliemikuutio
5 dl Vesi
2 dl Kevytkerma rasvaa 10 %, vähälaktoosinen
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
20 g Grana padano juustoraaste
Ohjeet

Kuori perunat, valkosipulit, sipuli sekä selleri ja kuutioi ne pieniksi. Kuullota kasvikset ja laakerinlehti öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja keitä kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Lisää kerma ja jatka keittämistä n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa keitto uuninkestäviin ruukkuihin ja ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. Kuorruta hetki grillivastuksen alla ja tarjoile heti.

Vinkki

Tarjoile paahdetun ruisleivän kera.

Yksi annos sisältää 188 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":101,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":63},"weight":{"fat":10.74,"alcohol":0,"protein":5.7,"carbohydrates":15.05,"saturated_fat":5.51,"sugar":4.47,"fibre":1.63,"salt":2.63},"percent_raw":{"fat":0.5380929350568014,"alcohol":0,"protein":0.12687768132078428,"carbohydrates":0.33502938362241436},"percent":{"fat":54,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":187,"weight":45.730000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":285.15},"item_type":"recipe","recipe_id":1023383,"servings":4}}

 
Sulje