Ladataan... Ladataan...

Valkoviinissä haudutetut vihreällä parsalla täytetyt siikarullat

Valmistusaineet 4:lle
600 g Siikafilee
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
50 g Salottisipuli
0.25 rkl Juokseva original kasviöljyvalmiste
2 dl Valkoviini kuiva
0.5 kpl Kalaliemikuutio
600 g Parsa, tankoparsa
50 g Vuohenjuusto kevyt 10 %
1 dl Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0 g Valkopippuri
Ohjeet

Leikkaa salottisipuli pieneksi ja kuullota se pehmeäksi pullomargariinissa kasarissa, johon siikarullat mahtuvat pystyyn kypsymään. Eli kattila saa olla aika pieni. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää valkoviini ja kalafiondi ja anna kiehua hiljalleen 15-20 min. Lisää tarvittaessa vähän vettä.

Kuori vihreät parsat (tarvitset n. kilon verran saadaksesi 600 g puhdistettua parsaa) perunankuorimaveitsellä. Poista myös kovat kantaosat. Ota erikseen kahdeksan parsaa ja pätki ne 2-3 osaan. Esikeitä 2-3 minuuttia valkoviiniliemessä ja nosta pois.

Levitä siikafileet (nahalliset tai nahattomat) voipaperille työlaudalle ja nypi kylkiruodot pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pala vuohenjuustoa ja parsapalat fileiden pyrstöpäähän ja kietaise rullalle. Kiinnitä yhdellä tai kahdella cocktailtikulla. Lado siikarullat pystyasentoon valkoviiniliemeen. Kypsennä miedolla lämmöllä hauduttaen noin 10-12 minuuttia kannen alla. Älä keitä, ettei kala hajoa.

Nosta rullat pois ja pidä lämpiminä. Poista tikut varovasti. Siivilöi halutessasi liemi tai jätä sipulisilppu mukaan, kuumenna ja lisää joukkoon ruokakerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä esim. paistokasarissa tiiviin kannen alla. Vettä saa olla sen verran, että parsat peittyvät. Vihreät parsat kypsyvät 6-8 minuutissa. Kokeile välillä tikulla. Kaada vesi varovasti pois tai nosta parsat valumaan pyyhkeen päälle.

Annostele ruoka lautasille tai tarjoa siikarullat, parsat ja halutessasi keitetyt perunat isolta vadilta ja kastike erikseen.

Vinkki

Kalarullat voit valmistaa myös esim. ahven- tai kuhafileistä.

Yksi annos sisältää 283 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":86,"alcohol":33,"protein":141,"carbohydrates":23},"weight":{"fat":9.18,"alcohol":4.55,"protein":33.85,"carbohydrates":5.61,"saturated_fat":2.93,"sugar":3.62,"fibre":5.69,"salt":1.72},"percent_raw":{"fat":0.30337658703923864,"alcohol":0.11697050831645,"protein":0.49729469910582463,"carbohydrates":0.08235820553848681},"percent":{"fat":30,"alcohol":12,"protein":50,"carbohydrates":8},"total":{"kcal":284,"weight":67.14999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":403.27},"item_type":"recipe","recipe_id":1023848,"servings":4}}

 
Sulje