Kuori porkkanat ja paloittele. Huuhdo fenkoli ja paloittele. Jos haluat lisukkeen kypsyvän nopeasti, leikkaa kasvikset pienemmiksi ja ohuemmiksi paloiksi. Mittaa öljy vokkiin tai paistokasariin ja vokkaa kasviksia hetki käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon vähän vettä. Anna hautua kannen alla muutama minuutti eli kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.
Poista lohesta nahka terävällä veitsellä viiltäen. Jaa pala kahteen osaan. Kaada sopivan kokoiseen mielellään pinnoitettuun pannuun vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat, anna kypsyä 3-4 minuuttia ja käännä varovasti ja jatka kypsentämistä muutama minuutti. Jos vesi loppuu, lisää sitä vähän. Lohen pinta ruskistuu kauniisti omassa rasvassaan. Voit jättää kalan sisältä vähän läpikuultavaksi tai kypsentää sen läpikotoisin. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Purista halutessasi pinnalle vähän sitruunamehua.
Nauti lohi esim. vokattujen tai muiden kasvisten kanssa. Lisukkeeksi sopii myös keitetty peruna, ruisleipä ja/tai tuoreet kasvikset ja kastikkeeksi esim. kevytkermaviili-tillikastike.