Ladataan... Ladataan...

Vegeburger

Valmistusaineet 4:lle
Reseptin osa 2
2 dl punaisia linssejä
1 kpl sipuli
2 kynsi valkosipulinkynsiä
250 g raastettua kesäkurpitsaa
1 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
1 dl perunasosejauhetta
1 tl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl tuoretta basilikaa
0.25 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
1 rkl öljyä
Reseptin osa 3
1 kpl iso tomaatti
1 kpl avokado
4 kpl tummia sämpylöitä
4 rkl hampurilaiskastiketta
2 rkl ketsuppia
4 viipale cheddar-juustoa
4 lehti jäävuorisalaatin lehtiä
0.5 kpl maustekurkkua siivuina
Ohjeet

Tee ensin linssipihvit. Keitä linssejä vedessä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja hieman sosemaisia. Laita linssit siivilään ja anna ylimääräisen veden valua pois. Nosta linssit kulhoon.

Linssien kypsyessä kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti pannulla öljyssä. Lisää kesäkurpitsaraaste ja jatka paistamista muutama minuutti. Ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon pähkinät, perunamuusijauhe ja mausteet. Yhdistä seos linssien kanssa. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä pihviä. Paista pihvit keskilämmöllä pannussa kypsiksi voi-öljyseoksessa. Voit myös grillata pihvit.

Kokoa hampurilaiset. Viipaloi tomaatti ja avokado. Sivele halkaistuille sämpylöille hampurilaiskastiketta ja ketsuppia. Asettele päälle linssipihvit, juusto, salaatti ja tomaattiviipaleet. Viimeistele avokadolla ja maustekurkunpaloilla.

Yksi annos sisältää 687 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":305,"alcohol":0,"protein":106,"carbohydrates":276},"weight":{"fat":33.35,"alcohol":0,"protein":26.06,"carbohydrates":67.91,"saturated_fat":6.95,"sugar":10.78,"fibre":12.03,"salt":1.55},"percent_raw":{"fat":0.4439836680232641,"alcohol":0,"protein":0.15418305198546187,"carbohydrates":0.401833279991274},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":40},"total":{"kcal":687,"weight":158.63,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":349.81},"item_type":"recipe","recipe_id":245713,"servings":4}}

 
Sulje