Ladataan... Ladataan...

Vesimeloni-lehtikaalisalaatti

Valmistusaineet 2:lle
100 g Lehtikaali
6 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
2 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.5 tl Ruokasuola
300 g Vesimeloni, kuorittu
100 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
Ohjeet

Huuhdo lehtikaali ja poista keskiruodot. Leikkaa lehdet hyvin ohuiksi suikaleiksi. Nosta tarjoiluastiaan, pirskota päälle öljy ja sitruuna- tai limemehu ja mausta yrttisuolalla. Sekoita hyvin ja anna "pehmetä" sillä välin kuin käsittelet muut kasvikset.

Leikkaa kuoritut vesimeloniviipaleet kuutioiksi ja hyvin huuhdotut varsisellerit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita lehtikaalin joukkoon. Voit antaa salaatin maustua vielä jonkin aikaa kylmässä.

Vinkki

Raikas salaatti maistuu lisukkeeksi lihalle, linnulle ja esim. lohikaloille.

Yksi annos sisältää 196 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":128,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":53},"weight":{"fat":14.08,"alcohol":0,"protein":3.65,"carbohydrates":13.14,"saturated_fat":0.9,"sugar":13.25,"fibre":3.17,"salt":1.6},"percent_raw":{"fat":0.6535361193198521,"alcohol":0,"protein":0.07539492209861835,"carbohydrates":0.2710689585815296},"percent":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":196,"weight":49.79,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":280},"item_type":"recipe","recipe_id":1024259,"servings":2}}

 
Sulje