Leikkaa huuhdottu kukkakaali tai romenescu pieniksi kukinnoiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi paprika ja puolita oliivit. Nosta kaikki kulhoon ja lisää sitruunamehu, rypsiöljy ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa ½ tuntia tai pidempään. Rouhaise joukkoon vähän mustapippuria ja ripsauta pinnalle maun mukaan vähän merisuolaa.
Jos vierastat kypsentämätöntä kukka-, parsa- tai romanesku-kaalia, kypsennä nuppuja, viipaleita tai paloja hetki höyryssä ja jäähdytä sen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä. Jätä kasvikset al dente. Jatka valmistusta kuten edellä.
Tarvitset ruoassa vähemmän suolaa, kun ripsautat sitä pinnalle vasta valmiiseen kylmään tai kuumaan ruokaan. Se ei ole silloin imeytynyt ruokaan, vaan tuntuu suutuntumana paremmin.