Ladataan... Ladataan...

Vihreä kotijuusto

Valmistusaineet 4:lle
1 l maitoa
7 dl rasvatonta piimää
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 tl suolaa
2 kynsi valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua persiljaa, rakuunaa, ruohosipulia
Ohjeet

Kuumenna maito kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä.
Sekoita piimä ja munat keskenään ja lisää kuuman maidon joukkoon. Seos juoksettuu heti. Kokoa juustomassa sideharsolla tai suodatinpaperilla vuorattuun juustomuottiin, suodattimeen tai siivilään. Sekoita lämpimään massaan suola, murskatut valkosipulinkynnet ja maustevihannekset. Peitä juusto sideharsolla ja pane päälle kevyt paino. Näin liika neste valuu pois ja juusto tiivistyy.
Juusto on valmista tarjottavaksi seuraavana päivänä. Parasta tuorejuusto on ruisleivän tai hapankorppujen sekä tuoreiden kasvisten kanssa.

Yksi annos sisältää 179 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":74,"carbohydrates":80},"weight":{"fat":2.67,"alcohol":0,"protein":18.16,"carbohydrates":19.55,"saturated_fat":1,"sugar":19.39,"fibre":0.3,"salt":2.12},"percent_raw":{"fat":0.13740280761240076,"alcohol":0,"protein":0.4154597129265403,"carbohydrates":0.447137479461059},"percent":{"fat":14,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":178,"weight":63.18999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":459.06},"item_type":"recipe","recipe_id":1271,"servings":4}}

 
Sulje