Kuori vihreät parsat tarvittaessa vähän kantaosasta. Poikkase sormin napsauttamalla tai veitsellä leikaten kova kanta pois. Kuumenna suolalla ja sokeripalalla maustettu vesi kiehuvaksi korkeassa parsakattilassa tai matalassa paistokasarissa. Lisää parsat ja laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Keitä kannen alla 8-14 minuuttia parsan tuoreudesta ja paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Nosta parsat varovasti pyyheliinan päälle valumaan ja sen jälkeen nopeasti lämmitetyille lautasille.
Keitä munat löysiksi tai pehmeiksi parsojen kiehuessa. Nosta ne hetkeksi kylmään veteen ja puolita lautasille nostettujen parsojen päälle. Voit jättää kuoren puolikkaat paikoilleen tai koukkaista munan lusikalla kuoresta parsojen päälle. Pirskota pinnalle öljy ja mausta parmesaanilastuilla tai raasteella ja mustapippurilla.
Alkupalaksi riittää puolikaskin annos. Parsan kanssa maistuu hyvä leipä.
Syötävä osuus yhdestä puntista (½ kilosta) vihreää parsaa on 400-450 g, riippuen parsan pituudesta ja tuoreudesta. Parsa sellaisenaan on hyvin kevyttä syötävää.