Kuori vihreitä parsoja tarvittaessa vähän kantaosasta. Poikkase sormin napsauttamalla tai veitsellä leikaten kova kanta pois.
Kuumenna suolalla ja sokeripalalla maustettu vesi kiehuvaksi korkeassa parsakattilassa tai matalassa paistokasarissa. Lisää parsat ja laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Keitä kannen alla 8-14 minuuttia parsan tuoreudesta ja paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Nosta parsat varovasti pyyheliinan päälle valumaan ja sen jälkeen nopeasti lämmitetyille lautasille. Pirskota parsojen pinnalle öljy ja mausta parmesaanilastuilla tai -raasteella ja mustapippurilla.
Alkupalaksi riittää puolikaskin annos.
Syötävä osuus yhdestä puntista (½ kilosta) vihreää parsaa on 400-450 g, valkoisesta parsasta 350-450 g riippuen parsan pituudesta ja tuoreudesta. Parsa on hyvin kevyttä syötävää.