Ladataan... Ladataan...

Vokattuja kesäkasviksia

Valmistusaineet 2:lle
75 g Sipuli
75 g Porkkana
100 g Kyssäkaali kaalirapi
50 g Kurkku
100 g Tomaatti
30 g Rucola
1 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.5 tl Ruokasuola
1 rkl Minttu
Ohjeet

Huuhdo nippusipuli. Leikkaa sipuliosa silpuksi tai ohuiksi viipaleiksi ja varsi renkaiksi.

Mittaa öljy vokkiin tai paistokasariin ja kuumenna. Lisää silputtu sipuli, porkkanapennit ja kyssäkaaliviipaleet. Vokkaa muutama minuutti ja lisää sekaan tilkka vettä tarvittaessa. Sekoita joukkoon tomaattilohkot, kurkkuviipaleet ja sipulinvarret ja vokkaa sen verran, että nekin kuumenevat ja kypsyvät vähän, mutta pysyvät rapsakoina. Mausta suola- ja pippuriripauksella ja pyöräytä rukolan (tai muun salaatin) lehdet joukkoon. Ripottele sekaan halutessasi tuoretta minttua, basilikaa tai/ja persiljaa.

Vinkki

Nauti lisukkeeksi. Vokatut kesäkasvikset maistuvat kylmänäkin esim. leivän päällä.

Yksi annos sisältää 70 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":35},"weight":{"fat":2.79,"alcohol":0,"protein":2.16,"carbohydrates":8.5,"saturated_fat":0.14,"sugar":7.89,"fibre":3.64,"salt":1.6},"percent_raw":{"fat":0.3704357336015535,"alcohol":0,"protein":0.1274764215775082,"carbohydrates":0.5020878448209383},"percent":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":70,"weight":26.720000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":219.73},"item_type":"recipe","recipe_id":1024185,"servings":2}}

 
Sulje