Ota jauheliha huoneenlämpöön. Laita perunat kiehumaan suolattomaan veteen. Sekoita salaatti.
Käsittele kasvikset. Leikkaa porkkanat penneiksi, fenkoli ohuiksi viipaleiksi poikittain ja silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki ennen muiden kasvisten lisäämistä. Jatka kuullotusta miedohkolla lämmöllä kannen alla välillä kasviksia sekoittaen.
Mittaa pari ruokalusikallista Becel 7% ruokaa jauhelihan joukkoon. Kaada loput kasvisten joukkoon ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Mausta.
Hienonna yrtit. Valitse ne sen mukaan mitä on saatavilla, 2-3 yrttiä riittää hyvin. Sekoita hienonnetut yrtit, mikrossa pehmennetty hieno sipulisilppu, 2 rkl Becel 7%ruokaa, 2 tl öljyä, suola ja mustapippuri hyvin jauhelihan joukkoon. Muotoile 4 tasakokoista matalaa pihviä ja nosta ne voipaperin tai lautasen päälle. Sipaise pihvien toiset puolet öljyllä (1 tl). Nosta pihvit öljytty puoli alaspäin pinnoitetulle pannulle keskilämmölle. Paista 3-4 minuuttia/puoli.
Nauti pihvit fenkoli-porkkanamuhennoksen keitetttyjen perunoiden, salaatin ja leivän kera.
Kypsän pihvin paino n. 90 g, fenkoli-porkkanamuhennoksen annospaino n. 170 g.