Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Käsittele kasvikset. Leikkaa porkkanat penneiksi, fenkoli ohuiksi viipaleiksi poikittain ja silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki ennen muiden kasvisten lisäämistä. Jatka kuullotusta kannen alla miedohkolla lämmöllä välillä kasviksia sekoittaen.
Mittaa pari ruokalusikallista ruokakermaa 4% jauhelihan joukkoon. Kaada loput kasvisten joukkoon ja anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla eli kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Mausta.
Hienonna yrtit. Valitse ne sen mukaan mitä on saatavilla, 2-3 yrttiä riittää hyvin. Sekoita hienonnetut yrtit, mikrossa pehmennetty hieno sipulisilppu, 2 rkl ruokakermaa, 2 tl öljyä, suola ja mustapippuri hyvin jauhelihan joukkoon. Muotoile 4 tasakokoista matalaa pihviä ja nosta ne voipaperin tai lautasen päälle. Sipaise pihvien toiset puolet öljyllä (1 tl). Nosta pihvit öljytty puoli alaspäin pinnoitetulle pannulle keskilämmölle. Paista 3-4 minuuttia/puoli.
Nauti pihvit fenkoli-porkkanamuhennoksen ja esim. keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.