Ladataan... Ladataan...

Yrttipaisti naudan ulkofileestä

Valmistusaineet 8:lle
800 g mureaa kalvotonta naudan ulkofileetä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
0.5 ruukku basilikaruukkua
1 nippu timjaminippu
2 rkl (silputtu) tuoretta persiljaa
Lisäksi
500 g Keitettyä parsakaalia
16 kpl keitettyjä perunoita
Ohjeet

Sujauta fileepala sopivan kokoiseen muovipussiin ja pirskota lihan pinnalle balsamietikkaa ja öljyä. Lisää joka puolelle silputtuja yrttejä. Sulje pussi ja kääntele ja puristele kevyesti niin, että marinadi tasoittuu joka puolelle. Anna marinoitua pari tuntia tai yön yli jääkaapissa pussia välillä käännellen.

Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsennystä. Nosta fileepala sopivankokoiseen uunivuokaan. Rutista marinadi pussista lihan päälle. Työnnä paistimittarin kärki lihan keskikohtaan asti. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla tai keskiosassa 100–125 asteessa, kunnes paistimittarin lukema on noin 65 astetta. Peitä lihavuoka foliolla ja anna lihan vetäytyä ainakin 20 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa liha lämpimänä pannuun kertyneellä liemellä valeltuna keitettyjen perunoiden ja keitetyn parsakaalin kanssa.

Yksi annos sisältää 272 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":111,"carbohydrates":99},"weight":{"fat":6.71,"alcohol":0,"protein":26.82,"carbohydrates":23.85,"saturated_fat":2.08,"sugar":2.09,"fibre":4.76,"salt":0.11},"percent_raw":{"fat":0.2295634247177602,"alcohol":0,"protein":0.4078160953214409,"carbohydrates":0.3626204799607989},"percent":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":41,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":272,"weight":66.42,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":296.55},"item_type":"recipe","recipe_id":24641,"servings":8}}

 
Sulje