Ladataan... Ladataan...

runebergintorttu, kotitekoinen

Valmistusaineet 30:lle
200 g Margariini, 40%, keskiarvo
2 dl Sokeri
2 dl Vehnäjauho
1.5 tl Leivinjauhe
100 g Kaurakeksi, jyväshyvä
2 dl (rouhittu) Mantelilastu
1 tl Kardemumma
0.75 dl Kerma, vispikerma, 38% rasvaa, vähälakt., isk
1 dl Marmeladi, marjoista
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
Kostuke
2 dl Vesi
Päälle
1 dl Marmeladi, marjoista
Reseptin osa 2
0.5 dl Sokeri
Reseptin osa 3
1 dl Tomusokeri
0.5 rkl Vesi
Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan. Lisää kardemumma, keksimurut ja mantelit taikinaan. Lopuksi lisätään kerma. Sekoita hyvin ja nopeasti.
Jaa taikina pikkuvuokiin (väh. 1/2 dl vetoisia). Jätä vuoat hieman vajaiksi ja paina jokaisen keskelle jauhotetulla sormella syvennys. Laita syvennykseen n. 1/2 tl hilloa. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 13 min.
Kiehauta vesi ja sokeri. Taputtele tortut heti uunista oton jälkeen esim. pullasudilla pariin kertaan. Lisää kuumien torttujen pintaan vielä 1/2 tl hilloa. Valmista tomusokerista ja vedestä tahna. Pursota sitä renkaaksi tortun pinnalle hillon ympärille.

Vinkki

Annoksesta tulee n. 30 pientä Runebergin torttua.

Yksi annos sisältää 138 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":6.23,"alcohol":0,"protein":2.02,"carbohydrates":18.28,"saturated_fat":1.69,"sugar":13.75,"fibre":0.61,"salt":0.2},"percent_raw":{"fat":0.4086093880405694,"alcohol":0,"protein":0.05887102579219859,"carbohydrates":0.5325195861672319},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":53},"total":{"kcal":138,"weight":42.78,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":47.49},"item_type":"recipe","recipe_id":175157,"servings":30}}

 
Sulje