Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan. Lisää kardemumma, keksimurut ja mantelit taikinaan. Lopuksi lisätään kerma. Sekoita hyvin ja nopeasti.
Jaa taikina pikkuvuokiin (väh. 1/2 dl vetoisia). Jätä vuoat hieman vajaiksi ja paina jokaisen keskelle jauhotetulla sormella syvennys. Laita syvennykseen n. 1/2 tl hilloa. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 13 min.
Kiehauta vesi ja sokeri. Taputtele tortut heti uunista oton jälkeen esim. pullasudilla pariin kertaan. Lisää kuumien torttujen pintaan vielä 1/2 tl hilloa. Valmista tomusokerista ja vedestä tahna. Pursota sitä renkaaksi tortun pinnalle hillon ympärille.
Annoksesta tulee n. 30 pientä Runebergin torttua.