Ladataan... Ladataan...

Argentiinalaiset pasteijat

Valmistusaineet 20:lle
Taikina
10 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1.5 lasi (2 dl) vettä tai maitoa
0.5 tl suolaa
50 tl Voita tai margariinia
Täyte
350 g Lampaanjauhelihaa
2 kpl sipulia
2 kynsi valkosipulinkynsiä
1 kpl tuoretta chiliä
1 kpl paprikaa
10 kpl vihreää oliivia
1 dl rusinoita
1 tl ancho-chilijauhetta
2 tl meiramia tai oreganoa
0.5 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
Voiteluun
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
Ohjeet

Lisäksi tarvitset koristeluun unikonsiemeniä.

Tee ensin taikina. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja anna taikinan levätä viileässä pari tuntia.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää lihan joukkoon silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, chili ja paloiteltu paprika. Anna lihan jäähtyä hiukan ja lisää joukkoon oliivit ja rusinat. Sekoita hyvin ja mausta vahvasti.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä joko 10 x 10 sentin neliöitä tai ota muotilla ympyröitä. Pane kullekin neliölle nokare täytettä, voitele reunat munalla ja taita pasteijoiksi. Painele reunat haarukalla hyvin kiinni.
Voitele pasteijat munalla, ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Reseptistä saat 20 kpl pasteijoita.

Yksi annos sisältää 263 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":123,"alcohol":0,"protein":34,"carbohydrates":106},"weight":{"fat":13.64,"alcohol":0,"protein":8.43,"carbohydrates":26.36,"saturated_fat":7.61,"sugar":3.49,"fibre":1.94,"salt":0.59},"percent_raw":{"fat":0.46871536729080576,"alcohol":0,"protein":0.12871206909708588,"carbohydrates":0.4025725636121083},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":40},"total":{"kcal":262,"weight":62.06,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":108},"item_type":"recipe","recipe_id":1214,"servings":20}}

 
Sulje