Sekoita hiiva ja suola veteen isossa kulhossa. Hämmennä sekaan jauhot siten, ettei taikinan sekaan jää jauhoisia kohtia. Peitä kulho esim. leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 2–5 tuntia.
Taikinan voi leipoa leiväksi saman tien tai panna jääkaappiin (löysästi peiteltynä) esim. viikon ajaksi ja paistaa myöhemmin sopivan tilaisuuden sattuessa siitä sopivia eriä. Taikinan päälle ripotellaan jauhoja ja otetaan siitä sitten halutun kokoinen pala leivontaan. Koko annoksesta tulee ainakin kaksi leipää. Muotoile taikina jauhoisin käsin (jauhotetulla alustalla) leipämäisemmäksi.
Lämmitä uuni reiluun 225 asteeseen. Uunin pohjalle voi laittaa suurehkon uunivuoan ja sen pohjalle vettä. Leipään voi myös viistellä terävällä veitsellä viiltoja, jotka sekä auttavat leipää nousemaan nätisti että antavat leivälle erilaikoisemman ulkonäön.
Paista leipää niin kauan, että se saa kunnolla väriä, noin 30 minuuttia. Nosta paiston jälkeen leipä ritilälle jäähtymään.
Resepti on alunperin amerikkalainen ja siksi mitat ovat erilaiset, kun kupit on käännetty deseiksi.