Tehdäksesi taikinan, siivilöi jauhot kulhoon ja lisää hyppysellinen suolaa sekä pippuria ja puserrettu valkosipuli. Nypi joukkoon voi, kunnes taikina muistuttaa leivänmuruja. Lisää vesi, ja vaivaa taikinaksi.
Kaulitse taikina jauhotetulla pinnalla niin että se riittää halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuualle. Voitele piirakkavuoka, asettele taikina ja pistele siihen reikiä haarukalla.
Tehdäksesi täytteen, lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää artisokan sydämet, ja paista vielä kaksi minuuttia. Voit käyttää joko tuoreita tai säilöttyjä artisokkia.
Sekoita keskenään raastettu cheddar, murennettu sinihomejuusto, rakenne rikki vatkatut munat, rosmariini ja maito. Sekoita joukkoon valutettu artisokka-sipuli-sekoitus ja mausta mieleiseksi.
Lusikoi täyte pohjan päälle, ja paista 200 asteessa 25 min tai kunnes piiras on valmis (täyte hyytynyt). Tarjoa kuumana tai viilennettynä.
Voit käyttää joko säilöttyjä tai tuoreita artisokan sydämiä, mutta käyttäessäsi säilöttyjä huomioi, että ne säilötään usein suolaliuokseen, jolloin pohjataikinaankaan ei tarvitse laittaa paljon suolaa.