Ladataan... Ladataan...

Bataatti-perunamuusi

Valmistusaineet 8:lle
1000 g Peruna, kuorittu
330 g Bataatti, kuorittu
15 dl Vesi
1 tl Ruokasuola
6 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
Ohjeet

Puolita tai paloittele kuoritut perunat koon mukaan. Nosta kattilaan ja lisää vettä, niin että perunat peittyvät. Laita kiehumaan. Kuori bataatti ja leikkaa se viipaleiksi. Bataatti kypsyy perunaa nopeammin, joten anna perunoiden kiehua 5-10 minuuttia yksikseen ennen bataatin lisäämistä. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Vettä kannattaa olla vain sen verran, että kasvikset nipin napin peittyvät. Anna kiehua pehmeiksi.

Kaada vesi talteen. Soseuta perunat ja bataatti survimella, nuijalla tms. Lisää joukkoon keitinlientä sen verran, että saat sopivan pehmeän muusin. Mausta rypsiöljyllä ja suolalla.

Yksi annos sisältää 167 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":121},"weight":{"fat":3.67,"alcohol":0,"protein":2.91,"carbohydrates":28.93,"saturated_fat":0.21,"sugar":2.48,"fibre":2.49,"salt":0.8},"percent_raw":{"fat":0.20574338701455797,"alcohol":0,"protein":0.07270114091438387,"carbohydrates":0.7215554720710581},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":72},"total":{"kcal":167,"weight":41.489999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":357.88},"item_type":"recipe","recipe_id":1024279,"servings":8}}

 
Sulje