Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhoihin. Lisää maitoon puolet jauhoista ja anna taikinan kohota kuplivaksi noin 15 minuuttia.
Lisää taikinaan loput jauhot, keltuaiset ja mausteet. Kohota vielä 15-20 min. Lisää taikinaan jäähtynyt rasva ja vaahdotetut valkuaiset.
Paista taikinasta blinejä ohukais-tai blinipannulla (3 rkl margariinilla). Kypsennä blinit miedolla lämmöllä molemmin puolin. Voit myös kypsentää blinit vohveliraudalla.
Tarjoa blinit mädin, silputun sipulin ja smetanan kanssa.
Tuorehiivan sijaan voit käyttää 1 pussin kuivahiivaa. Tattarijauhot voit korvata samalla määrällä ohrajauhoja. Öljyn voit korvata 1 dl voisulalla.