Ladataan... Ladataan...

Brasilialaiset täytetyt paprikat

Valmistusaineet 2:lle
2 1/2 kpl (keskik.) paprikaa (punainen ja keltainen)
1 kpl sipuli silputtuna
2 kpl isoa valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl tuoretta vihreää chiliä siemenet poistettuna ja pilkottuna
1 tl oliiviöljyä
1 tl jauhettua korianteria
0.25 tl juustokuminansiemeniä
0.25 tl jauhettua kanelia
0.5 tl kuivattua tinjamia
200 g punaisia kidneypapuja valutettuna ja huuhdeltuna
1 viipale kokojyväleipää
0.5 tl suolaa ja mustapippuria
Ohjeet

Halkaise paprikat pituussuunnasta, poista siemenet ja ruoteet, mutta jätä kannat paikalleen. Lämmitä grilli ja kypsennä paprikoita molemmin puolin, kunnes ne alkavat pehmentyä, noin 7 minuuttia. Ota pois ja jäähdytä.

Ja sitten täyte: Pane sipuli, valkosipuli ja chilit kasariin, jossa on öljy ja 2rkl vettä. Kuumenna, kunnes ne alkavat sihistä, pane kansi päälle ja käännä lämpö heti pienemmälle. Kypsennä 10 minuuttia ravistellen kasaria silloin tällöin, mutta älä nosta kantta. Ota kansi pois ja sekoita joukkoon mausteet ja kypsennä vielä muutama sekunti. Ota pois liedeltä.

Survo papuja vähän haarukalla. Raasta leipä karkeaksi raasteeksi tai jauha siitä monitoimikoneella muruja. Sekoita molemmat ainekset sipuliseokseen ja mausta hyvin.

Lusikoi paprikoihin ja ruskista grillissä muutama minuutti, jotta päällisestä tulee rapsakka.

Yksi annos sisältää 488 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":115,"carbohydrates":334},"weight":{"fat":4.38,"alcohol":0,"protein":29.09,"carbohydrates":84.66,"saturated_fat":0.82,"sugar":13.22,"fibre":22.72,"salt":1.54},"percent_raw":{"fat":0.07980900465149428,"alcohol":0,"protein":0.23529924419070342,"carbohydrates":0.6848917511578023},"percent":{"fat":8,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":68},"total":{"kcal":488,"weight":156.42999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":358.8},"item_type":"recipe","recipe_id":37582,"servings":2}}

 
Sulje