Sekoita taikinan ainekset yhteen esimerkiksi 10 litran kattilassa.
Nostele taikina voideltuihin vuokiin ja painele jauhotetuin käsin tasaiseksi. Taikina tarttuu kovasti käsiin kiinni. Vuoat voivat olla pitkulaisia tai pyöreitä.
Paista ensin 100 asteessa alatasolla tunti.
Nosta lämpö 150 asteeseen ja paista toinen tunti.
Sammuta uunin virta ja paista leipiä vielä tunti jälkilämmössä.
Avaa luukku muutaman kerran paistamisen aikana.
Jos haluat kuohkeampaa leipää, jätä 1–2 desiä ruisjauhoja pois.
Sekoita piparjuuritahnan aineet ja mausta.
Anna vetäytyä kylmässä tunti.
Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja sivele pinnalle piparjuurikreemiä.
Laita muutama viipale lammasta kreemin päälle ja tarjoa herkku salaatin ja kurkkukuutioiden kanssa.