Valmista ensin tomaattikastike: Kuumenna öljy kattilassa.
Kuori ja hienonna sipulit, kuullota muutaman minuutin ajan.
Lisää paseeratut tomaatit, pyree sekä mausteet oreganoa lukuunottamatta.
Paista puuhaarukalla sekoitellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike kiehuu.
Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
Siirrä levyltä ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta oreganolla.
Kuumenna öljy paistinpannulla.
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota 2 minuuttia.
Lisää broileri ja ruskista lähes kypsäksi, hienonna loppuvaiheessa joukkoon pinaatti.
Sekoita joukkoon sitruunamehu ja oregano.
Levitä pizzapohjalle ([Keventäjän parempi pizzapohja](http://jasen.keventajat.fi/hyvinvointi/ruoka/ruoat/keventajan-parempi-pizzapohja)) tomaattikastiketta.
Kaada päälle broileritäyte.
Valuta päälle raejuusto.
Aseta oliivirenkaita päällimmäiseksi.
Kypsennä uunin ylä-/keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullankeltainen.