Hienonna sauvasekoitimella basilikan lehdet, vähän sulaneet pinaatti ja purjo tasaiseksi ja hienoksi. Sekoita joukkoon mausteet. Lisää seos broileri/kalkkunajauhelihan joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää murekeseoksen joukkoon.
Voitele 1 litran leipävuoka ja kaada massa vuokaan. Painele kevyesti mahdolliset ilmakuplat pois. Tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla. Nosta pateevuoka isompaan vuokaan tai uunipannuun ja laita uuniin toiseksi alimmalle ritilätasolle. Kaada vesihaudevuokaan kiehuvaa vettä ja kypsennnä 180 asteessa n. 1 tunti.
Anna jäähtyä ja vetäytyä kylmässä. Pirskota pateen päälle yrttiöljyä ja tarjoa kylmänä alkuruokana esim. noutopöydässä.
Patee maistuu myös kylmänä pääruokana esim. bataatti-perunamuusin ja kasvisten kanssa tai leivän päällä.
Pateen valmistus on helpointa, jos käytössäsi on monitoimikone. (ks. ohje Broileripatee fileestä).