Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, öljy, siirappi, ruisjauhot ja osa vehnäjauhoista. Vatkaa taikina vellimäiseksi seokseksi. Lisää loput jauhot. Taikina saa olla niin pehmeää, että sen voi sekoittaa haarukkavatkaimella tai puulastalla. Ripottele pinnalle jauhoja. Peitä kulho ja anna taikinan nousta 2 tuntia. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele palat jauhotetuin käsin leivinpaperin päällä litteiksi, pitkänomaisiksi leiviksi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Paista 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Jos haluat leivistä rapeakuorisia, laita uuniin vuoka, jossa on kiehuvaa vettä, älä peitä valmiita leipiä, jotta rapeus säilyy. Leivät ovat parhaimmillaan leipomispäivänä. Vaihteeksi voit maustaa Ciapatta-taikinaa esim. oliiveilla, yrteillä, seesamin- ja auringonkukansiemenillä.