Ladataan... Ladataan...

Empanadas - Chileläiset lihanyytit

Valmistusaineet 16:lle
Reseptin osa 2
0.5 tl Leivinjauhe
0.5 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
100 g Voi
0.5 dl Vesi (½-1 dl)
1 kpl Kananmuna, kuoreton, keskik.
Reseptin osa 3
1 kpl (pieni) Sipuli, pieni
1 kynsi Valkosipulin kynsi
0.5 kpl (iso) Paprika, punainen, iso
4 kpl Oliivi
1 rkl Rypsiöljy
150 g Jauheliha, kevyt, atria
0.5 dl Rusina
0.5 tl Juustokumina
0 tl (rouhittu) Ripaus mustapippuria
0 rkl Hiven suolaa
0.5 tl Oregano, kuivattu
0 tl (Chiliä)
0.3 tl Cayennepippuri
Taikina
4 dl Vehnäjauho
Täyte
1 kpl Kananmuna, keitetty
Ohjeet

Taikina:
Nypi kuivat aineet ja voi tasaiseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja sitkeäksi, lisää tarvittaessa vettä. Laita jääkaappiin lepäämään peitettynä täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
Hienonna sipulit, paprika, oliivit ja kovaksi keitetty muna. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä. Lisää muut hienonnetut kasvikset, mausteet ja rusinat. Tarkista maku.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreitä halkaisijaltaan 10-15 cm paloja tai 10x10 cm neliöitä. Jaa täyte pohjille ja sulje puolikuun muotoisiksi pasteijoiksi (argentiinalaisittain) tai kaksinkerroin kääntäen sivut keskelle ja päät tiukasti kiinni (chileläisittäin). Voitele pasteijat munalla ja paista uunissa 225 asteessa 10-15 min.

Vinkki

Annoksesta tulee 16 pientä tai 8 suurta nyyttiä.

Yksi annos sisältää 141 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":70,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":53},"weight":{"fat":7.8,"alcohol":0,"protein":4.62,"carbohydrates":13.21,"saturated_fat":3.99,"sugar":1.66,"fibre":1.03,"salt":0.42},"percent_raw":{"fat":0.49626639299018854,"alcohol":0,"protein":0.1304974124212729,"carbohydrates":0.37323619458853835},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":142,"weight":32.730000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":55.22},"item_type":"recipe","recipe_id":164760,"servings":16}}

 
Sulje