Kuori porkkanat ja sipulit ja huuhdo fenkoli. Leikkaa porkkanat vinottain ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi sipulit. Leikkaa fenkoli suikaleiksi (puolita fenkoli ensin pitkittäin pystyssä kahtia ja puolikkaat edelleen kahtia ja leikkaa neljännekset edelleen pitkittäin suikaleiksi).
Pese appelsiini hyvin ja kuivaa se. Raasta kuorta tai vedä siitä ohuita pitkiä suikaleita perunankuorimaveitsellä ja suikaloi ne pitkittäin.
Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa ja lisää kasvikset. Vokkaa niitä hetken aikaa. Lisää appelsiinimehu ja anna hautua kannen alla kovan pehmeiksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää loppuvaiheessa appelsiinin kuorisuikaleet. Mausta, tarkista maku ja sekoita joukkoon hienonnettua persiljaa.
Fenkoli-porkkanavokki maistuu erityisen hyvin ankan, kalkkunan, ja broilerin kera ja sopii hyvin myös esim. porsaanlihan ja makkaroiden seuraksi.