Ladataan... Ladataan...

Fenkoli-päärynäsalaatti balsamiviinietikalla ja Aura-murulla

Valmistusaineet 6:lle
300 g Fenkoli, salaattifenkoli
2 rkl Vaalea balsamikastike
6 tl Oliiviöljy
0.25 tl Merisuola, vuorisuola
100 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
300 g Päärynä, punnittu kuorineen
30 g Aura sinihomejuusto
6 g Pirkka Hasselpähkinärouhe
0.5 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Höylää tai leikkaa huuhdottu salaattifenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja renkaiksi. Nosta kulhoon ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka ja öljy. Anna marinoitua 15 min. tai pidempään. Voit valmistaa salaatin alkuun vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi, kuorittu päärynä paloiksi ja kevyt aura pieniksi kuutioksi. Sekoita marinoituneen salaattifenkolin joukkoon. Kumoa tarjoiluvatiin ja ripottele pähkinärouhe ja kevyt aura joukkoon. Rouhi päälle mustapippuria.

Vinkki

Salaatti maistuu alkusalaattina tai lisäkesalaattina. Jos haluat salaatista hyvin kevyen, lisää öljy vasta valmiiseen salaattiin ja ota oma osuutesi ennen öljyn lisäämistä. Silloin annoksen energiamäärä on pienempi mutta menetät samalla hyvän pehmeän rasvan.

Yksi annos sisältää 103 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":30},"weight":{"fat":6.87,"alcohol":0,"protein":2.81,"carbohydrates":7.4,"saturated_fat":1.5,"sugar":7.08,"fibre":3.68,"salt":0.42},"percent_raw":{"fat":0.6021093479374046,"alcohol":0,"protein":0.10953392130245838,"carbohydrates":0.288356730760137},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":29},"total":{"kcal":103,"weight":29.759999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":132.68},"item_type":"recipe","recipe_id":1023754,"servings":6}}

 
Sulje