Ladataan... Ladataan...

Feta-yrttilammasta ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl (keskik.) sitruuna
1 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
400 g Lampaanpaistia
1 tl suolaa
Lisäksi
8 kpl (keskik.) perunoita
Täyte:
50 g Margariinia
1 kpl kokonainen valkosipuli
200 g Kuutioitua vähärasvaista fetajuustoa
2 rkl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
Ohjeet

Poista paistista luu terävän veitsen avulla. Poista myös liika rasva, kalvot ja jänteet. Hiero lihan pintaan sisä- ja ulkopuolelle sitrusmehua, suolaa ja pippuria. Anna paistin lämmetä työpöydällä uunikuntoon parisen tuntia.
Täytä ja sido liha ennen kypsennystä. Valuta fetakuutiot ja kumoa ne kulhoon. Lisää pehmeä rasva. Kuori mieleisesi määrä valkosipulinkynsiä. Murskaa ne ja yrtit huhmaressa. Nosta seos juustokulhoon ja sekoita reippaasti, jotta kuutiot osittain hajoavat.
Levitä täyte luun paikalle paistin sisään. Kääri liha takaisin alkuperäiseen tai paranneltuun muotoon ja sido puuvillalangalla kiinni. Nosta paisti uunipannun päälle ritilälle ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita paisti uuniin, kaada pannuun hieman vettä, ettei valuva paistorasva tartu kiinni.
Kypsennä liha 150 asteessa. Paisti on valmis, kun mittarissa on 65–70 astetta (punertava liha), 70–75 astetta (melkein kypsä liha), 75–82 astetta (läpikypsä liha).

Yksi annos sisältää 467 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":246,"alcohol":0,"protein":119,"carbohydrates":102},"weight":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":29.46,"carbohydrates":25.22,"saturated_fat":12.07,"sugar":2.2,"fibre":2.87,"salt":3.49},"percent_raw":{"fat":0.5263315047426882,"alcohol":0,"protein":0.2551976282550215,"carbohydrates":0.2184708670022903},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":22},"total":{"kcal":468,"weight":102.31,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":326.54},"item_type":"recipe","recipe_id":127,"servings":4}}

 
Sulje