Raaputa veitsen tylsällä päällä kevyesti siian selkäfileessä olevien ruotojen päät esille. Nypi pystyruodot pois lihassyyn suuntaisesti pihdeillä tai käyräkärkisillä tongeilla. Nosta filee voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle karkeaa suolaa ja ripaus sokeria. Levitä päälle tilliä. Kietaise pakettiin ja sujauta muovipussiin. Anna suolautua jääkaapissa 6-12 tuntia.
Pyyhi pinnalta tillit pois ja leikkaa vinottain ohuita viipaleita samalla nahasta irrottaen. Nosta vadille kiehkuroiksi tai riviin. Rouhaise myllystä päälle vähän musta- tai valkopippuria ja lisää pinnalle tuoretta tilliä.
Nauti esim. uusien perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä. Kevyesti suolattu siika säilyy vain ylihuomiseen suolauspäivästä.