Mittaa 30 g (2 rkl) Oivariinia lautaselle ja anna sen pehmetä hetki huoneenlämmössä. Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia ja nosta se vuoan pohjalle. Paloittele 100 g (6 palaa) täysjyvärukiista näkkileipää kulhoon ja murusta se tasaiseksi sauvasekoittimella tai vastaavalla. Sekoita joukkoon 2 tl tavallista tai muscovadosokeria sekä pehmennyt oivariini. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle paperin päälle. Nosta kylmään jähmettymään.
TÄYTE: Huuhdo 2-3 omenaa, poista siemenkodat ja lohko omenat kattilaan. Lisää ½ dl vettä ja anna kiehua kannen alla hetken aikaa. Tai pehmitä omenalohkot mikrossa. Soseuta omenalohkot tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sokeri ja anna jäähtyä. Laita 4 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat ja sekoita ne omenasoseen joukkoon. Sekoita keskenään kulhossa Viola 13% maustamaton, Sunnuntai rahkavalmiste vanilja sekä rahka hyla 0.2 % ja vaniljasokeri. Nosta pehmenneet kevyesti puserretut liivatelehdet pieneen kasariin ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista omena-puolukkasosetta. Kuumenna sekoittaen kunnes liivate sulaa. Kaada seos nauhana omena-puolukkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon rahka-juustoseos ja sekoita tasaiseksi tai jätä raidalliseksi. Kaada seos vuokaan näkkileipämuruseoksen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 2-3 tuntia tai pidempään. Avaa vuoan reuna varovasti, nosta reuna pois ja valuta kakku tarjoiluvadille pohjapapereineen. Koristele puolukoilla.