Paloittele porsaanulko- tai sisäfilee 2-3 cm:n kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset ja nosta lihapalat joukkoon. Pyöräytä sekaisin. Anna marinoitua 5-20 minuuttia. Huuhdo kasvikset. Leikkaa paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi ja viipaloi kesäkurpitsa. Pujottele lihapalat ja kasvikset varrastikkuihin. Sipaise kasviksiin grillisiveltimellä (silikoninen on kätevin) marinadia tai öljyä.
Grillaa kohtuullisella lämmöllä ahkerasti käännellen 8-10 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Rouhaise kypsien vartaiden päälle vähän pippuria.
Vartaat ovat kuvassa vielä kypsymisvaiheessa. Hirveä ukkossade yllätti ja kaikki piti viedä nopeasti suojaan. Vartaat kypsyivät kuvun alla ja ne nautittiin sisätiloissa. Suomen suvi on arvaamaton!