Ladataan... Ladataan...

Grillikanasalaatti

Valmistusaineet 4:lle
a)
4 kpl broilerin rintafileetä
b) Salsa
1 kpl (keskik.) kurkku
4 kpl mangoa
4 tl punaista chiliä
B) salsa
60 g Limetin mehua (4rkl/4annosta)
c) Krutongit
1 dl oliiviöljyä
8 viipale vuokaleipää
4 kynsi valkosipulin kynttä
4 oksa timjamin oksaa
d) Lisäksi
2 lehti salaatteja ruukussa kuten jääsalaattia, romainesalaattia ja vesikrassia
3 rkl valkoista balsamicoa
4 rkl oliiviöljyä
Ohjeet

Lisäksi maun mukaan suolaa ja rouhittua pippuria.

Mausta fileet suolalla ja mustapippurirouheella. Paista grillipannulla ruskeiksi molemmin puolin. Nosta uuniin 175 asteeseen vajaaksi 10 minuutiksi.Valmista salsa. Kuori kurkku ja mangot. Poista mangoista kivet. Kuutioi ainekset kulhoon. Mausta limetin mehulla, hienonnetulla chilillä, suolalla ja pippurilla.
Leikkaa leivät parin sentin tangoiksi. Pyöräytä ne oliiviöljyn, hienonnetun valkosipulin ja tuoreen, silputun timjamin seoksessa.
Nosta pellille leivinpaperille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes tangot ovat rapeita.
Pese salaatit ja krassi. Kuivaa hyvin. Revi ja mausta balsamiviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Kokoa salaatti. Nostele lautasille mangosalsaa. Leikkaa fileet viipaleiksi mangosalsan päälle. Laita viereen salaatteja sekä krutonkeja.

Vinkki

Ohjeen on laatinut vuoden kokki 2002 Peppi Aralehto ja se on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2005.

Yksi annos sisältää 946 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":391,"alcohol":0,"protein":230,"carbohydrates":325},"weight":{"fat":42.62,"alcohol":0,"protein":56.46,"carbohydrates":79.53,"saturated_fat":6.34,"sugar":54.77,"fibre":18.22,"salt":0.19},"percent_raw":{"fat":0.41355376712144154,"alcohol":0,"protein":0.24347619843353294,"carbohydrates":0.3429700344450254},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":946,"weight":258.13000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":915.25},"item_type":"recipe","recipe_id":10210,"servings":4}}

 
Sulje