Ladataan... Ladataan...

Gumbo

Valmistusaineet 7:lle
1 kg kuorimattomia katkarapuja
250 g Siikaa
0.5 kg tuoreita sinisimpukoita
1 dl ruokaöljyä
2 kpl sipulia
3 kpl (keskik.) paprikoita, eri värisiä
4 rkl vehnäjauhoja
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
2 tl pippurisekoitusta
2 rkl silputtua timjamia
1.5 l äyriäislientä
0.5 dl tuoretta basilikaa
1 kpl sipuli
1 kynsi valkosipulin kynsi
2 l vettä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset kolme lehtisellerin vartta, teelusikallisen cayennepippuria ja muutaman persiljan oksan sekä noin viisi mustapippuria.

Valmista äyriäisliemi. Katkarapujen kuorista saat hyvän liemen gumbon pohjaksi. Murskaa kuoret. Hienonna sipulit, valkosipuli, lehtiselleri ja valkosipulinkynsi. Lisää persilja, mustapippurit ja vesi. Pane kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin tunti. Kuori vaahto pinnalta. Siivilöi liemi.
Kuutioi kasvikset ja kuullota ne kuumassa öljyssä. Lisää jauhot ja mausteet, keitä koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot alkavat hiemna ruskistua ja mahdollinen neste on haihtunut. Lisää äyriäisliemi ja tomaattimurska. Keitä hiljalleen noin tunti. Tähän asti voit tehdä ruoan etukäteen.
Lisää lopuksi elävät simpukat, kuutioitu kala ja viimeiseksi katkaravut. Hauduta vielä 10 min. Tarkista maku.
Tarjoa patonkikorppujen kanssa ja tuoreen leivän kera.

Vinkki

Siian sijaan voit käyttää jotain muuta valkoista kalaa, kuten turskaa tai kampelaa. Äyriäisliemen voi korvata valmiilla kala- tai kasvisliemellä.

Yksi annos sisältää 404 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":166,"alcohol":0,"protein":164,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":18.2,"alcohol":0,"protein":40.28,"carbohydrates":18.1,"saturated_fat":2.44,"sugar":10.62,"fibre":4.67,"salt":3.05},"percent_raw":{"fat":0.4122488198134335,"alcohol":0,"protein":0.40553694940606994,"carbohydrates":0.18221423078049673},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":41,"carbohydrates":18},"total":{"kcal":404,"weight":97.36000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":987.04},"item_type":"recipe","recipe_id":707,"servings":7}}

 
Sulje