Kuori porkkanat ja punasipulit. Huuhdo kaali, sellerin varret ja idut. Leikkaa kaalin lohko paksuhkoiksi viipaleiksi, punasipulit neljään osaan sekä porkkana ja varsiselleri paloiksi.
Kaada höyrykattilaan tai paistokasariin 2-3 cm vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Asettele kaali-, porkkana- ja sipulipalat ritilälle ja höyrytä tiiviin kannen alla 5 min. Lisää mung-pavun idut ja höyrytä vielä 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Kypsymisaika vaihtelee vuodenajasta riippuen.
Jaa kahdelle lautaselle, pirskota päälle rypsiöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä ripottele päälle salaattisekoitus.
Jos syöt vain toisen annoksen, mausta kuitenkin myös toinen annos. Nosta se jääkaappiin peitettynä ja nauti parin päivän sisällä kylmänä esim. evässalaattina.
Nauti sellaisenaan tai täysjyväleivän kera.