Illalla kiehauta vesi. Ota kattila pois levyltä ja kaada ruisrouhe veden joukkoon. Anna seistä ja turvota seuraavaan päivään.
Aamulla kiehauta vesi ja sekoita se kattilassa olevien aineiden joukkoon. Lämmitä 37 asteeseen. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen taikinanjuuri ja hiiva. Lisää siirappi, suola, mausteet, öljy, ruisjauhot, grahamjauhot sekä suurin osa vehnäjauhoista.
Alusta taikinaa yleiskoneessa noin 5 minuuttia. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Vaivaa taikinaa hetki koneessa.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa se kolmeen osaan ja leivo paloista kolme pitkänomaista leipää.
Pane leivät poikittain leivinpaperin päälle pellille. Pistele haarukalla.
Voitele leivät öljyllä ja anna niiden kohota liinalla peitettyinä kaksinkertaisiksi eli 40 - 50 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen ja pane pelti uunin alimmalle tasolle. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista leipiä noin 50 minuuttia.