Leikkaa isot haukifileet annospaloiksi (150 g/kpl) syyn suuntaan vinoon niin, etteivät fileen paksummassa päässä olevat kaksihaaraiset ruodot katkea.
Laita perunat kiehumaan ja kuori ja viipaloi porkkanat. Kypsennä palat höyryssä tai vesitilkassa. Huuhdo parsakaali ja kuori varsi ja leikkaa se viipaleiksi. Erottele kukkanuput paloiksi. Kypsennä parsakaalit höyryssä, aikaa kuluu 5-8 minuuttia.
Kuumenna vesi, liemikuutio ja sitruunamehu sopivan kokoisessa paistinpannussa, johon haukipalat mahtuvat. Nosta palat liemeen, mausta valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä tai persiljalla. Nosta kansi päälle. Heti kun liemi alkaa kiehua, käännä virta pois ja anna kalapalojen hautua kypsiksi.
Nosta kalapalat hetkeksi lautaselle odottamaan kannella peitettynä ja anna liemen kiehua täydellä teholla pari minuuttia kokoon. Lisää kevyt ja paksu 4% tai muu ruokakerma (5-7%). Kiehauta kastikkeeksi ja lisää hienonnettu tilli ja persilja. Nosta kalapalat takaisin kastikkeeseen.
Nauti lisäksi keitettyä perunaa ja kasviksia.