Ladataan... Ladataan...

Hedelmäinen savukalkkunasalaatti

Valmistusaineet 4:lle
3 viipale (keskik.) Vaaleaa maalaisleipää (3 siivua)
2 rkl oliiviöljyä
15 dl valmiiksi pienittyjä erilaisia salaatteja
200 g Savukalkkunafileetä, kuutioituna
25 kpl Viinirypäleitä tummia (noin 2,5 dl)
1 dl (silputtu) suikaloitua purjosipulia
400 g Persikoita sokeriliemessä
1 kpl (iso) iso omena
1 kpl avokadoa
Kastike:
0.5 dl oliiviöljyä
15 g Appelsiinimarmeladia (noin 1 rkl)
1 kynsi valkosipulinkynsi
0.5 tl currya
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria rouheena
3 rkl balsamiviinietikkaa
Ohjeet

Lisäksi tarvitset koristeeksi auringonkukan- tai herneenversoja.

Valmista kastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita salaattikastikkeen ainekset kulhossa. Tee salaatti. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista leivästä kuoret, niin että sisäosat jäävät ehyiksi.
Sekoita keskenään oliiviöljy ja balsamico. Levitä seos leipien päälle. Paahda leipiä uunissa noin viiden minuutin ajan.
Puolita viinirypäleet ja poista siemenet. Kuutioi persikat ja omena.
Sekoita suuressa kulhossa savukalkkunapalat, viinirypäleiden puolikkaat, salaattisekoitus, purjosuikaleet sekä persikka- ja omenakuutiot. Pilko päälle kuoritut avokadot ja paahdettu leipä. Koristele auringonkukan- tai herneenversoilla. Tarjoa salaattikastikkeen kera.

Yksi annos sisältää 511 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":263,"alcohol":0,"protein":82,"carbohydrates":166},"weight":{"fat":29.62,"alcohol":0,"protein":20.74,"carbohydrates":42.03,"saturated_fat":4.75,"sugar":28.33,"fibre":5.42,"salt":0.7},"percent_raw":{"fat":0.514935086384753,"alcohol":0,"protein":0.16027089556385005,"carbohydrates":0.3247940180513969},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":511,"weight":131.58999999999997,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":467.2},"item_type":"recipe","recipe_id":997,"servings":4}}

 
Sulje