Ladataan... Ladataan...

Helppo lasagne

Valmistusaineet 5:lle
225 g täysjyväpastaa, esimerkiksi simpukoita tai perhosia
Kastike
1 kpl sipuli
1 rkl rypsiöljyä
300 g naudan jauhelihaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta
2 kpl lihaliemikuutioita
1 tl basilikaa
2 dl kevytranskankermaa, rasvaa 5%
3 dl rasvatonta maitoa
3 dl Juustoraaste, kevyt, rasvaa 12%
0.5 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
Lisäksi
200 g Vihersekasalaattia (jäävuorisalaattia, tomaattia ja kurkkkua)
Ohjeet

Kypsennä pasta hiukan lyhyempi aika kuin pakkauksen ohjeessa mainitaan. Valuta pasta hyvin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kypsennä sipuli ja jauheliha rypsiöljyssä paistinpannussa sekoittaen. Kaada seos tarpeen mukaan pataan. Lisää tomaattimurska, tomattisose, liemikuutiot ja basilika. Kypsennä kastiketta muutamia minuutteja. Sekoita kastikkeeseen kevytranskankerma ja maito. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon puolet juustosta. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kaada pasta uuninpestävään vuokaan. Kaada kastike päälle niin, että pasta peittyy. Sirota pintaan loput juustoraasteesta. Kypsennä ruokaa uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisänä sekasalaattia.

Yksi annos sisältää 489 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":201,"alcohol":0,"protein":120,"carbohydrates":168},"weight":{"fat":21.81,"alcohol":0,"protein":29.27,"carbohydrates":41.03,"saturated_fat":7.2,"sugar":12.92,"fibre":5.95,"salt":3.22},"percent_raw":{"fat":0.41109684929944385,"alcohol":0,"protein":0.24518194714625563,"carbohydrates":0.34372120355430064},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":489,"weight":121.4,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":371.01},"item_type":"recipe","recipe_id":21859,"servings":5}}

 
Sulje