Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Mittaa kulhoon noin 7 dl jauhoja, suola ja sokeri. Murenna joukkoon hiiva. Lisää rypsiöljy ja vesi. Vaivaa ainekset voimakkaasti joustavaksi taikinaksi käsin tai koneella. Pyöritä taikina heti sen jälkeen tangoksi jauhotetulla päydällä. Jaa tanko 12 palaan.
Pyöritä palat sileiksi pulliksi. Nosta ne voidellulle tai leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kohota sämpylöitä leivinliinan alla 20-30 minuuttia ja kypsennä uunin keskiosassa 8-10 minuuttia. Tarjoa sämpylät vastapaistettuina.
Voit korvata osan vehnäjauhoista esimerkiksi kaurahiutaleilla.
Voit pakastaa sämpylät myös kohotettuina, mutta paistamattomina, kuten kaupan paistovalmiit leivonnaiset. Valmista taikinaa silloin mieluiten kaksinkertainen annos. Nosta pakastimesta haluttu määrä sämpylöitä pellille ja työnnä pelti kylmään uuniin. Kypsennä sämpylöitä 200 asteessa 20-25 minuuttia.