Ladataan... Ladataan...

Lasagne

Valmistusaineet 9:lle
125 g lasagnelevyjä (täysjyvä)
Jauhelihakastike
2 tl hedelmäsokeria
3 dl vettä
0.5 pss kasvissuikaleita (pakaste)
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
1.5 tl suolaa
1 tl rypsiöljyä
290 g vähärasvaista jauhelihaa (7 % rasvaa)
1 kpl sipuli
Juustokastike
0.5 tl suolaa
1 tl (jauhettu) valkopippurijauhetta
0.75 dl vehnäjauhoja
7 dl rasvatonta maitoa
120 g kevyttä emmental-juustoraastetta
Ohjeet

Aloita jauhelihakastikkeesta: kuori ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla, oreganolla, suolalla ja paprikajauheella. Lisää kasvisuikaleet, kääntele muutaman kerran ja lisää tomaattimurska, vesi sekä halutessasi hedelmäsokeri. Anna hautua noin 15 minuuttia.
Valmista juustokastike: Sekoita jauhot kylmään maitoon vispaamalla. Kuumenna kiehuvaksi, anna pulpahtaa muutaman kerran, lisää valkopippuri ja suola sekä juustoraaste.
Kokoa lasagne: laita vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta, päälle juustokastiketta ja lasagnelevyt. Laita vielä kerros jauhelihakastiketta ja juustokastiketta sekä loput lasagnelevyt. Päälle loppu jauhelihakastike ja juustokastike. Paista 175 asteessa noin 45-60 minuuttia.

Yksi annos sisältää 210 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":66,"carbohydrates":91},"weight":{"fat":5.7,"alcohol":0,"protein":15.86,"carbohydrates":21.98,"saturated_fat":2.21,"sugar":8.48,"fibre":2.96,"salt":0.89},"percent_raw":{"fat":0.25327436652060387,"alcohol":0,"protein":0.3129570410308759,"carbohydrates":0.43376859244852034},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":210,"weight":58.080000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":244.47},"item_type":"recipe","recipe_id":62456,"servings":9}}

 
Sulje