Ladataan... Ladataan...

Hirvipyörykät

Valmistusaineet 6:lle
1000 g Hirvenjauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 kpl sipulia
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.5 tlk tomaattimurskaa
3 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
Lisäksi
12 kpl (keskik.) perunaa
Paistamiseen:
4 rkl voita (tarpeen mukaan)
Ohjeet

Pane korppujauhot kermaan turpoamaan. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa. Sekoita korppujauho-kermaseos, kuullotettu sipulisilppu, muna ja tomaattimurska hirvenjauhelihaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna voi pannulla. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta tasakokoisia pullia ja paista ne voissa. Kevyemmin voit kypsentää pyörykät 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
Tarjoa hirvenlihapullat peunoiden (perunasoseen), puolukkasurvoksen ja keitettyjen porkkanoiden kanssa. Kastikkeeksi sopii kermalla pyöristetty riistakastike.

Yksi annos sisältää 543 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":251,"alcohol":0,"protein":167,"carbohydrates":125},"weight":{"fat":27.64,"alcohol":0,"protein":41.43,"carbohydrates":31.04,"saturated_fat":15.05,"sugar":4.82,"fibre":2.61,"salt":3.53},"percent_raw":{"fat":0.4617893403201333,"alcohol":0,"protein":0.30767049747343705,"carbohydrates":0.23054016220642956},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":543,"weight":126.11999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":411.08},"item_type":"recipe","recipe_id":1130,"servings":6}}

 
Sulje