Silppua sipuli ja kuullota kattilassa, tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sulatettu ja valutettu pinaatti ja vesi. Mausta keitto kasvisliemikuutiolla, kookosmaidolla, currytahnalla ja sitruunamehulla. Hauduta 15 minuuttia.
Sekoita maizena tilkkaan vettä. Lorauta suurus ohuena nauhana samalla hämmentäen. Kypsennä suurusta 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa.
Valmista uppomunat seuraavasti.
Kiehauta 2 l vettä kattilassa. Lisää väkiviinaetikka. Riko varoen neljä munaa joukkoon kypsymään. Keitä 3–4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla, valuta ja lisää uppomunat keittoannosten pinnalle.
Pinaattikeitto sopii vaikkapa pääsiäispöytään. Laktoositon. Gluteeniton, jos käytät Knorrin kasvisliemikuutiota.