Ladataan... Ladataan...

Höyrytetty kasvisraaste

Valmistusaineet 4:lle
200 g Porkkana
200 g Lanttu
200 g Kiinankaali
KASTIKE:
1 rkl Valkoviinietikka
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
Ohjeet

Raasta porkkana ja lanttu. Leikkaa huuhdottu kiinankaali poikittain suikaleiksi (paksumpi ruotoinen alaosa ohuemmiksi kuin lehtevämpi yläosa). Kypsennä höyryssä esim. kattilassa höyrytysritilän päällä tiiviin kannen alla. Kypsennä n. 5 minuuttia. Maista välillä, etteivät kasvikset kypsy liikaa. Esim. kiinankaali on parhaimmillaan, kun se on aavistuksen kova ja väri kauniin vihreä. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Nauti lämpimänä tai/ja kylmänä.

Vinkki

Samalla lailla voit höyryttää myös muita juureksia raasteena. Kypsennetty raaste sopii hyvin, jos raa'at kasvikset aiheuttavat vatsanpuruja tai allergiaa.

Yksi annos sisältää 76 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":25},"weight":{"fat":4.9,"alcohol":0,"protein":1.6,"carbohydrates":6.1,"saturated_fat":0.28,"sugar":3.85,"fibre":2.65,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.5888523887467357,"alcohol":0,"protein":0.0853916852290845,"carbohydrates":0.32575592602417963},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":76,"weight":19.38,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":158.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1020330,"servings":4}}

 
Sulje