Kaada kattilan pohjalle 2-3 cm vettä, nosta päälle höyrykattilan ritiläosa tai höyrytysritilä. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Huuhdo ja ravistele kiinankaali hyvin. Leikkaa se poikittain ohuiksi viipaleiksi. Nosta kiinankaali ritilän päälle, niin että tyviosan paksumpi ruotoiset palat tulevat alimmaisiksi ja lehtimäiset suikaleet päällimmäisiksi. Kypsennä tiiviin kannen alla muutama minuutti. Kokeile kypsyyttä välillä. Älä kypsennä liian pitkään, ettei kiinankaali kadota rapeuttaan ja kaunista väriään.
Nosta suoraan lautasille tai lämmitettyyn tarjoiluastiaan.
Maustamisvinkkejä: 1) Pirskota kiinankaalin joukkoon pari teelusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä ja mausta suola- ja pippuriripauksella. 2) Pirskota kiinankaalin sekaan soijakastiketta. 3) Mausta itämaisella kastikkeella esim. osteri- tai makealla chilikastikkeella. 4) Kääntele höyrytetyn kiinankaalin joukkoon silputtuja tuoreita yrttejä kuten persiljaa, oreganoa ja/tai meiramia, tilliä tai ruohosipulia jne. 5) Ripottele joukkoon 2 rkl mantelilastuja suola- ja pippuriripauksen lisäksi.