Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi fenkoli. Leikkaa kaalit pieniksi kukinnoiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
Kaada kasvikset silikoniseen höyrykääreeseen (tai bambukoriin), mausta pippurilla.
Leikkaa lohi medaljongeiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta kasvisten päälle.
Kaada päälle oliiviöljyä.
Sekoita keskenään kuuma vesi, valkoviini ja kanaliemikuution puolikas. Kaada höyrykääreeseen.
Nosta päällimmäiseksi tuoretta timjamia ja muutama laakerinlehti.
Höyrytä kääreessä mikroaaltouunissa noin 10 minuuttia, tarkistaen kypsyyden 1-2 kertaa höyrytyksen aikana.
Valmista sillä aikaa salsa verde:
Mittaa kaikki ainekset kulhoon (sitruunapalasta sekä kuoriraaste että mehu, coctailkurkkuja n.5 kpl ja liemi pois valutettuna) ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa lohen ja kasvisten kera.