Lisäksi tarvitset ruokalusikallisen valkoviiniä ja 3 rkl wakame-levää.
Pane riisit siivilään ja huuhtele niitä kylmällä vedellä, kunnes vesi on jälleen kirkasta. Laita riisit, vesi ja valkoviini kattilaan. Kun vesi on imeytynyt riisiin, ota kattila liedeltä ja jätä riisi kattilaan vartiksi. Älä sekoita – älä edes avaa kantta.
Sekoita kastikeainekset hyvin. Kuumenna kastiketta puoli minuuttia mikrossa, jotta suola ja sokeri liukenevat etikkaan.
Kumoa kypsä riisi isoon kulhoon. Kaada kastike riisien päälle ja sekoita pitkittäisillä leikkausliikkeillä. Tuuleta riisiä viuhkalla sekoittaessasi, jotta se jäähtyisi nopeammin ja jokainen jyvä saisi kauniin kiillon. Jatka sekoittamista, kunnes riisi on huoneenlämpöistä.
Leikkaa lohi ja paprika tulitikkumaisiksi paloiksi. Ryöppää paprikaa hetki kiehuvassa vedessä ja huuhtele välittömästi kylmällä vedellä. Sekoita kaikki ainekset varovasti sushiriisin joukkoon. Koristele wakame-levällä.